1.5 kg İnegöl köfte 1 kg Yoğurt
1 Yumurta Sarısı
2 Adet Limonunun Suyu
12 Çorba Kaşığı Un (Tepeleme) Sıvıyağ/Tereyağı
10 Litre Su
5 Diş Sarımsak
1 Adet Soğan Tuz/Karabiber
İnegöl Çorba Üzeri nasıl yapılır?
5 Adet İnegöl Simidi 250 gr Tereyağı
Toz Kırmızıbiber
İnegöl Çorba Nasıl Hazırlanır ?
Öncelikle tereyağı ve sıvıyağını çorba tenceresinde eritiyoruz. 6 çorba kaşığı un ilave edip kavuruyoruz, suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Bir başka kapta yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve un ekleyip meyanesini hazırlıyoruz.
Kaynayan çorbaya meyaneden ekleyip temperleme (sıcak soğuk dengesi ayarlama) yapıyoruz. Bir taşım kaynattığımız çorbaya bilye şeklinde yuvarlanmış fırınlanmış İnegöl köftelerini ilave ediyoruz.
2 diş sarımsağı rendeleyip diğer sarımsakları ve soğanı bütün çorbaya atıyoruz. (servis esnasında çıkarıyoruz)
Üzeri için İnegöl Simitlerini halka halka doğrayıp fırınlıyoruz. Tereyağını biber ile yakıp çorbanın üzerine simit ve biberli tereyağı ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kişisel saldırılar yapmayın: Yorumlarınızda diğer kullanıcıları veya kişileri hakaret içeren ifadelerle suçlamayın veya aşağılamayın.
Irkçı, cinsiyetçi veya ayrımcı yorumlar yapmayın: Yorumlarınızda ırk, cinsiyet, etnik köken, din, cinsel yönelim veya herhangi bir ayrımcılık unsuru içeren ifadeler kullanmayın.
Yasa dışı faaliyetleri özendirmeyin: Yorumlarınızda yasa dışı faaliyetleri özendiren veya teşvik eden ifadeler kullanmayın.
Özel bilgileri paylaşmayın: Yorumlarınızda başkalarının özel bilgilerini paylaşmayın, bu bilgiler kullanıcıların adını, telefon numarasını, adresini, e-posta adresini veya diğer özel bilgileri içerebilir.
Spam ve reklam yapmayın: Yorumlarınızda spam veya reklam içeren ifadeler kullanmayın. Yorumlarınızın reklam içermemesine özen gösterin.