Benn Tarif İnegöl Çorba Tarifi

İnegöl Çorba Tarifi

İnegöl Çorba Malzemeleri Nelerdir?

1.5 kg İnegöl köfte 1 kg Yoğurt 1 Yumurta Sarısı 2 Adet Limonunun Suyu 12 Çorba Kaşığı Un (Tepeleme) Sıvıyağ/Tereyağı 10 Litre Su 5 Diş Sarımsak 1 Adet Soğan Tuz/Karabiber İnegöl Çorba Üzeri nasıl yapılır? 5 Adet İnegöl Simidi 250 gr Tereyağı Toz Kırmızıbiber

İnegöl Çorba Nasıl Hazırlanır ?

Öncelikle tereyağı ve sıvıyağını çorba tenceresinde eritiyoruz. 6 çorba kaşığı un ilave edip kavuruyoruz, suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Bir başka kapta yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve un ekleyip meyanesini hazırlıyoruz. Kaynayan çorbaya meyaneden ekleyip temperleme (sıcak soğuk dengesi ayarlama) yapıyoruz. Bir taşım kaynattığımız çorbaya bilye şeklinde yuvarlanmış fırınlanmış İnegöl köftelerini ilave ediyoruz. 2 diş sarımsağı rendeleyip diğer sarımsakları ve soğanı bütün çorbaya atıyoruz. (servis esnasında çıkarıyoruz) Üzeri için İnegöl Simitlerini halka halka doğrayıp fırınlıyoruz. Tereyağını biber ile yakıp çorbanın üzerine simit ve biberli tereyağı ile servis ediyoruz.   Afiyet olsun.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *