Kullanıcılar merak ediyor; Gelinim Mutfakta'nın en çok konuşulan tariflerinden biri olan Midye Börek nedir ve nasıl yapılır? Misafirlerinizi hem lezzetiyle hem de doyuruculuğuyla etkileyecek bu özel tarifi siz de deneyebilirsiniz. İşte, adım adım Midye Börek yapmanın püf noktaları ve tarifi! Sofralarınızda fark yaratmak için bu mükemmel tarifi kaçırmayın. İşte detaylar haberimizde...
Gelinim Mutfakta'dan Midye Börek tarifi
Lezzetli ve pratik bir börek tarifi mi arıyorsunuz? O zaman Gelinim Mutfakta'dan bu midye şeklinde patatesli börek tarifine bayılacaksınız! Bu börek, hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarınıza şenlik katacak. İçerisindeki patates ve midye ile oldukça doyurucu olan bu börek, misafirlerinizi de büyüleyecek. Malzemeler
- 5 adet yufka
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket tuz
- 1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı konserve midye (dilerseniz taze midye de kullanabilirsiniz
Hazırlanışı: Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Tencereye su ve tuz ekleyip haşlayın. Patatesler yumuşayınca süzün ve soğumaya bırakın. Soğuyan patatesleri, rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz, zeytinyağı, sıvı yağ, süt, kabartma tozu, tuz, karabiber ve pul biber ile iyice karıştırın. Yufkaları tek tek açın ve her bir yufkanın üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Yufkanın bir kenarına hazırladığınız patatesli harçtan koyun ve yufkayı rulo şeklinde sarın. Rulo şeklindeki börekleri ortadan ikiye kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Böreklerin üzerine kalan sıvı yağdan sürün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan börekleri servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin. Püf Noktaları: Patatesleri haşlarken çok fazla su koymamaya dikkat edin. Patatesler çok yumuşarsa börekler dağılabilir. Börekleri fırına vermeden önce üzerlerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Dilerseniz patatesli harç içine soğan da ekleyebilirsiniz. Bu börek soğuk olarak da servis edilebilir. Afiyet olsun!