Benn Tarif Çıtır kadayıf, lezzetli kaymak buluştu: Gelinim Mutfakta'dan ağızda dağılan Kaymaklı Kadayıf tarifi!

Çıtır kadayıf, lezzetli kaymak buluştu: Gelinim Mutfakta'dan ağızda dağılan Kaymaklı Kadayıf tarifi!

Çıtır kadayıf ve lezzetli kaymak nasıl mükemmel bir uyum sağlar? Kullanıcılar merak ediyor; Gelinim Mutfakta'dan ağızda dağılan Kaymaklı Kadayıf tarifine göz atın! Bu nefis tatlının püf noktaları nelerdir? En iyi kaymaklı kadayıf tarifini öğrenmek ister misiniz? Sorularınızın cevabını ve daha fazlasını bu tarifte bulacaksınız. Hazırsanız, mutfağa girip bu harika tatlıyı birlikte yapalım! İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta'dan ağızda dağılan Kaymaklı Kadayıf tarifi!

Lezzetli ve pratik tatlı arayışlarınıza son verecek, Gelinim Mutfakta'dan enfes bir tarif karşınızda: Kaymaklı Kadayıf! Çıtır kadayıf telleri, mis gibi kaymak ve şerbetin buluştuğu bu tatlı, her lokmada damağınızı şenlendirecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif ile siz de sevdiklerinize unutulmaz bir ziyafet sunabilirsiniz.

Malzemeler

Kadayıf için

  • 500 gr tel kadayıf
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon dilimi

Kaymak için

  • 500 gr süt
  • 1 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Fıstık içi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

  1. Kadayıfın hazırlanması: Tel kadayıfı ufalayın ve bir kapta yoğurun. Eritilmiş tereyağını ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye kadayıf harcını dökün ve üzerine bastırın.
  2. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıfı yaklaşık 20 dakika pişirin.
  3. Şerbetin hazırlanması: Bir tencereye su, toz şeker ve limon dilimini alın. Kaynatın ve 10 dakika kadar fokurdatın. Fırından çıkan kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
  4. Kaymağın hazırlanması: Bir tencereye süt, krem şanti, nişasta, toz şeker ve vanilyayı alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Servis: Soğuyan kadayıfın üzerine kaymağı dökün ve fıstık içi ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları

  • Kadayıfı ufalanırken çok fazla ezmemeye dikkat edin.
  • Şerbeti hazırlarken limonun tadını ayarlamak için tadına bakabilirsiniz.
  • Kaymağı çok fazla pişirmemeye özen gösterin.
  • Dilerseniz fıstık içi yerine ceviz veya badem de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *