Benn Tarif Ailenizle keyifli bir akşam yemeği için: Gelinim Mutfakta'dan Elma Dolması tarifi

Ailenizle keyifli bir akşam yemeği için: Gelinim Mutfakta'dan Elma Dolması tarifi

Ailenizle birlikte geçireceğiniz keyifli bir akşam yemeği için hangi tarifleri denemelisiniz? Kullanıcılar merak ediyor; Gelinim Mutfakta programında sunulan lezzetli ve pratik tariflerden biri olan Elma Dolması, tam da aradığınız seçenek olabilir! Özel günlerinizi renklendirmek ve sofralarınızı zenginleştirmek için bu tarifi mutlaka deneyin. Gelinim Mutfakta'nın özenle hazırladığı Elma Dolması tarifi ile ailenizle unutulmaz bir akşam yemeği geçirebilirsiniz. İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta'dan Elma Dolması tarifi

Klasik elma dolması tariflerinden sıkıldınız mı? O zaman Gelinim Mutfakta'dan bu pratik ve lezzetli tarife göz atın! Farklı baharatlar ve malzemelerle zenginleştirilmiş bu dolma, hem damak tadınıza hitap edecek hem de misafirlerinizi şaşırtacak. Malzemeler

  • 4 adet kırmızı elma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı kıyma
  • 1/4 su bardağı ceviz içi
  • 1/4 su bardağı kuru üzüm
  • 1/4 su bardağı badem içi
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı karanfil
  • 1/4 çay kaşığı kakule
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı nar ekşisi
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Hazırlanışı: Elmaları iyice yıkayın ve sap kısımlarını keserek kapaklarını ayırın. Kaşık yardımıyla elmaların içlerini dikkatlice oyarak bir kenara alın. Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede pirinci ve 2 su bardağı suyu kaynatın. Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın ve süzerek soğumaya bırakın. Kıymayı bir tavada kavurun. Soğan ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Ceviz içi, kuru üzüm ve badem içini ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Soğuyan pirinci, nar ekşisi ve tuzu da ekleyip harcı iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı oyulmuş elmaların içine doldurun. Elmaların kapaklarını kapatın ve bir tencereye dizin. Tencerenin dibine 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Elmaların üzerini kapatacak şekilde su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Elma dolmalarını kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Elmalar yumuşayana ve suyun çoğu çekilene kadar pişirmeye devam edin. Pişen elma dolmalarını servis tabağına alın ve üzerlerine tereyağı gezdirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Püf Noktaları: Elmaları oyarken çok fazla inceltmemeye dikkat edin. Harcı hazırlarken baharat miktarlarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Elma dolmalarını pişirmeden önce fırında da hafifçe ön pişirebilirsiniz. Elma dolmalarını dondurarak da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *