Fındık kabuğunun sırrı açığa çıktı: Çöpe atmadan evvel bir sefer daha düşünün! Oysaki o denli şifalıymış ki…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fındık, hem lezzetli hem de sağlıklı bir kuruyemiştir. Canan Karatay üzere ünlü bir tabibin da tavsiye ettiği fındık, içi kadar kabuğu ve yaprağıyla da şifa kaynağıdır.

Fındık kabuğu ve yaprağı, bağırsakları rahatlatır, bağırsak florasını korur, kanı temizler ve kalp ve damar sıhhatini takviyeler. Ayrıyeten yüksek antioksidan içerir. Fındığın yararlarını sizler için araştırdık. İşte haberimizin detayları!

FINDIK VE ÇAY İKİLİSİ

Canan Karatay, bir röportajında fındık ve çayın çok yararlı olduğunu söyledi. Açıklamasında bol bol şekersiz çay için ve fındık yiyin sözlerini kullanan Canan Karatay, köy tereyağının da doğal olduğu sürece sabah akşam tüketilebileceğini belirtti.

Fındık ve çayın değerini vurgulayan Karatay, fındık ve fıstığın çıtır çıtır olduğunu, hem kan yaptığını hem de insanın içini ısıttığını, fındığın tabiatın hem mineral, vitamin, karbonhidrat, omega-3 deposu olduğunu söz etti ve “Çay da en güçlü antioksidanı içerir. Çay da kahve de öneriyorum” dedi.

FINDIK KABUĞU VE YAPRAĞI

Fındığın yalnızca içi değil, kabuğu ve yaprağı da sıhhate faydalıdır. Bilhassa fındık ve fındık kabuğunun karaciğer hastalıklarına karşı düzgün geldiği ortaya konmuştur. Bahis ile alakalı Tarım Bakanlığı web sitesinden de bir paylaşım yapmıştır. Burada yer alan bilgilere nazaran, fındık kabuğu ve yaprağı şu hastalıklara güzel gelir:

  • Karaciğer hastalıkları ve karaciğer damarları
  • Kalın bağırsak ve rahim iltihapları
  • Nezle, grip ve öksürük
  • Sıtma ve sara hastalıkları

FINDIK KABUĞU ÇAYI TARİFİ

Fındık kabuğu çayı yapmak çok kolaydır. Bunun için, öncelikle pak fındık kabuklarından bir avuç alın ve bir litre suya ek edin yaklaşık on dakika ocakta kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp on dakika demleyin. Çayınız hazır. Daha tatlı olmasını isterseniz, bal ek edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fındık kabuğunun sırrı açığa çıktı: Çöpe atmadan evvel bir sefer daha düşünün! Oysaki o denli şifalıymış ki…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Benn.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!