Ağır konuk tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta’da meşhur olan ağır konuk tatlısı tanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışında 23 Ocak (bugün) ağır “misafir tatlısı” için gelinler yarışacak. Görünüşü ve lezzetiyle damakları çatlatan konuk tatlısının materyallerinden yapılışına kadar adım adım tüm ayrıntıları haberimizde yer alıyor.

Nursel Engin‘in sunumuyla her gün gündüz jenerasyonunda Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışında 4 hamarat gelin bugün ağır konuk tatlısı için yarışacak. Meskeninize konuk geldiğinde sizler de çok severek yapacağınız ağır konuk tatlısı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Tadı damaklarda iz bırakacak olan ağır konuk tatlısının püf noktalarını ve tüm ayrıntılarını sizler için araştırdık. Gelin birlikte ağır konuk tatlısını öğrenelim:

 

GELİNİM MUTFAKTA AĞIR KONUK TATLISI TANIMI:

GELİNİM MUTFAKTA AĞIR KONUK TATLISI TANIMI:

MALZEMELER

Keki için;

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kesim margarin yahut tereyağı

Üzeri için;

Hindistan cevizi yahut dövülmüş ceviz

YAPILIŞI

Yumurtaları ve şekeri uygunca çırpın. Akabinde süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.

Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve düzgünce karıştırın.

Yağlanmış tepsiye dökün ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Su ve şekeri kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.

Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğumasını bekleyin.

Tüm materyalleri karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın ve margarin/tereyağını ekleyip karıştırın.

Kekin üzerine krema sürün.

Üzerini Hindistan cevizi yahut dövülmüş ceviz ile süsleyin.

Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

Afiyet olsun…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağır konuk tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta’da meşhur olan ağır konuk tatlısı tanımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Benn.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!